Відбувся Всеукраїнський круглий стіл «Права людини: здобутки, проблеми та перспективи»

5 грудня на базі Інституту управління і права Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого за підтримки Проєкту Європейського Союзу «Право-Justice» (EU Project «Pravo-Justice») відбувся Всеукраїнський круглий стіл «Права людини: здобутки, проблеми та перспективи», присвячений 71-й річниці прийняття Загальної декларації прав людини. У роботі пленарного засідання круглого столу взяли участь Джозеф Зігеле, Генеральний Секретар Європейського Інституту Омбудсмана, Ніна Іванівна Карпачова (Nina Karpachova), Перший Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, Михайло Іванович Смоковивич (Михайло Смокович), голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, Анна Адамська-Галлант (Anna Adamska — Gallant), міжнародний головний експерт з питань судової реформи Проєкту «Право-Justice», Олеся Янівна Трагнюк (Olesia Tragniuk), доцент кафедри права Європейського Союзу Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. У заході взяли участь і в рамках секційних засідань виступили з тематичними доповідями аспіранти й студенти Університету, представники київських закладів вищої освіти, вихованці Київської Малої академії наук учнівської молоді (Київська Мала академія наук учнівської молоді), учні дванадцяти шкіл м. Києва.
Захід відкрив директор Інституту Ткаченко Юрій Володимирович (Юрий Ткаченко), який зачитав поздоровлення ректора університету Тація Василя Яковича.

Керівництво Інституту висловлює глибоку подяку Василю Яковичу Тацію, Вячеславу Васильовичу Комарову (Вячеслав Комаров), Анатолію Павловичу Гетьману, міжнародним партнерам та всім учасникам за активну підтримку в проведенні заходу!

Сьогодні в Міжнародний день прав людини, підсумовуючи результати проведення круглого столу, хочемо підкреслити, що захист прав і свобод кожної особи є нашою спільною справою! Бажаємо майбутнім юристам, молодим науковцям та визнаним фахівцям-правозахисникам наснаги, натхнення та успіхів на шляху до утвердження загального визнання й забезпечення всебічного захисту прав людини!
«Всі люди народжуються вільними і рівними у своїх гідності та правах. Вони наділені розумом і совістю та повинні діяти у відношенні один до одного в дусі братерства» — ці слова, що за авторства Володимира Михайловича Корецького знайшли своє відображення в ст. 1 ЗДПЛ, мають стати життєвим кредо кожного юриста!